28 Ιουνίου, 2007

Ο Μίμος


.....Kαι πέρα στο βάθος απλώνεται η πόλη
κατάφωτη, αμφιθεατρική, σαν ένα
στάδιο

όπου οι δειλοί δεν έχουν θέση......



Ο μίμος ζούσε μόνος στη μεγάλη πόλη. Την αγαπούσε πολύ μα την φοβόταν. Ναι... ήταν δειλός πολύ, δεν είχε θέση στην πόλη. Πουθενά δεν ήξερε αν είχε θέση. Όταν ήταν λυπημένος έμενε συχνά στο σπίτι κ έκλεινε έξω τους πάντες. Ακόμη και τον ήλιο που θα μπορούσε ίσως να ζεστάνει την παγωμένη καρδιά του. Μέσα στη μοναξιά του έβρισκε την γαλήνη. Τη γαλήνη που του στερούσε ο φόβος της παρουσίας των άλλων ανθρώπων. Κ ας τους αγαπούσε τόσο τους ανθρώπους, κι ας τους είχε τόσο ανάγκη.



Ναι ήταν δειλός πολύ και το ήξερε. Φόραγε κάθε μέρα το κοστούμι του, και ζωγράφιζε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του. "Είσαι σαν κλόουν" τον κορόιδεψαν ένα πρωί μα δεν τον ένοιαξε. Το χαμόγελο του τον ένωνε με τον κόσμο. Του χαμογελούσαν τα παιδιά και οι φίλοι του κ αυτό του έφτανε. Έπαιζε ρόλους. Πάντα χαρούμενους. Αν έκανε πως κλαίει θα έκλαιγε στ αλήθεια. Κι είχε ορκιστεί πως δεν θα τον δουν ξανά να κλαίει. Φοβόταν να κλάψει άλλο. Τα δάκρυα τον απομάκρυναν από τον κόσμο. Τον κόσμο που τόσο αγαπόυσε μα τόσο φοβόταν.



Κ ήταν τόσο φοβισμένος, που όταν του έπαιρναν κάτι τους ευγνωμονούσε
που του άφηναν τουλάχιστον την ανάμνησή του.



Στ΄αλήθεια τις αγαπούσε πολύ τις αναμνήσεις του ο μίμος. Τις κράταγε σφιχτά πάνω από την καρδιά του και τις κοίταγε. Άλλοτε έκλαιγε με λυγμούς και άλλοτε γελόυσε δυνατά. Και μερικές φορές τις κοίταγε παγωμένος, χωρίς να τον νοιάζει. Τότε πονούσε. Προδοσία..


Τα βράδια που γύρναγε σπίτι και έσβηνε το χαμόγελο κοίταζε τον καθρέπτη. Χαμογελούσε τότε δειλά. Έλεγε συνέχεια πως δεν είναι κακός για να το πιστέψει. Μα δεν το πίστευε κ έκλαιγε. Αδικία...



Οι δειλοί δεν έχουν θέση στον κόσμο σκεφτόταν. Ούτε οι αδύναμοι. Κ αυτός ήταν και δειλός και αδύναμος.Και κάπως έτσι, έπεφτε κάθε φορά η νύχτα στη μεγάλη πόλη.




Γράφτηκε κάποτε ένα ποίημα, θαρρείς πως γράφτηκε γι αυτόν.




Νυχτερινός Επισκέπτης



Σε τι χρησίμεψαν λοιπόν οι αμαρτίες μου


... όταν βράδιασε, άδειασα τα παπούτσια μου απ' όλους τους δρόμους κι έπεσα να
κοιμηθώ...


O ίδιος γύριζε σπίτι του τώρα δίχως πρόσωπο - σαν το Θεό.
...είχαμε κάποτε γκρεμίσει όλους τους τοίχους για να χωρέσουν εκείνοι που έφευγαν


...σε τι είχα φταίξει, εμένα το μόνο μου έγκλημα ήταν ότι δεν μπόρεσα να μεγαλώσω,
κυνηγημένος πάντα, που να βρεις καιρό...


Όχι, δεν είναι φτερούγα. Tο χέρι του είναι, καθώς προσπαθεί ν' αποφύγει τα χτυπήματα.


...τόσο λυπημένος που θα μπορούσε να περάσει από μέσα μου ένα κοπάδι πουλιά...


Σαν τον τρελό που, κλειδωμένος στο κελί του, ζωγράφισε στον τοίχο μια πόρτα κι έφυγε.


...γιατί την ώρα που πεθαίνεις, σαν ένας φονιάς που απομακρύνεται βιαστικά,
φεύγει από μέσα σου ο άγνωστος που υπήρξες.


" μητέρα, ρώτησα κάποτε, που μπορούμε να βρούμε λίγο νερό για τ' άλογό μου΄", "μα δε
βλέπω κανένα άλογο", "κι εσύ, μητέρα!"...
...μου στοίχισε


αρκετή περιφρόνηση η ερώτηση για πράγματα που δεν βλέπαν οι άλλοι...


Kανείς δε θα μάθει ποτέ με πόσες αγρύπνιες συντήρησα τη ζωή μου...


...ο καθένας ζει με το τρόπο του την αιώνια παραπλάνηση.



Οι στίχοι είναι από τα ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη


Oι γυναίκες με τα αλογίσια μάτια (1958)
Aυτοπροσωπογραφία
Νυχτερινός Επισκέπτης(1972)

22 Ιουνίου, 2007

O τέλειος άντρας

Μετά από πρόσκληση της αγαπητής Lifewhispers, θα σας μιλήσω σήμερα για τον πρόστυχο τον έξυπνο τον άντρα το σωστό που λέει κ γνωστό λαικό άσμα.

Κατ' αρχάς να σας πω πως τον ιδανικό άντρα τον έχω ήδη βρει. Εμφανισιακά τουλάχιστον! Οπότε και σας τον παρουσιάζω!

Ιδού!
Τον λένε Gerard Butler και για όσους δεν τον αναγνωρίσατε είναι ο Λεωνίδας από τους 300!Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μια δήλωση! Γκουχ Γκουχ. "Gerard, if you read this, I want you to know, that Ιm in love with you! Please come and meet me! Thank you!"

Αν έχει και το χαρακτήρα του Λεωνίδα ο Gerry τότε θα του έκανα την μέγιστη τιμή να γίνω γυναίκα του ( σε μερικά χρόνια, τώρα δεν προλαβαίνω!).

Τι? Έχω ξεφύγει?? Άντε καλά..

Ας μιλήσουμε σοβαρά λοιπόν. Την άποψη μου για το ιδανικό την έχω ξαναπεί. Ιδανικό είναι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους. Και ευτυχισμένους μπορεί να μας κάνει κάτι ή κάποιος που ποτέ να μην είχαμε φανταστεί πως θα μπορούσε.Έτσι δεν θα σας περιγράψω τον ιδανικό άντρα γιατί μάλλον δεν τον έχω συναντήσει ακόμη, αλλά τα χαρακτηριστικά αυτά που πιστεύω πως θα μ΄έκαναν πολύ ευτυχισμένη αν τα έβρισκα σε κάποιον.


Εμφάνιση

Αν μοιάζει στον Gerry είμαστε μια χαρά αν και γενικά δεν είμαι πολύ απαιτητική με την εμφάνιση. Το βρίσκω ανούσιο. Ασφαλώς και θα προσέξεις ένα ωραίο πρόσωπο και ένα καλοφτιαγμένο σώμα αλλά αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν! Εδώ φαντάζομαι ότι μπορώ να αναφέρω πως δεν μου αρέσουν τα σγουρά μαλλιά και έχω αδυναμία στους μελαχροινούς!Κ στα πράσινα μάτια.. Καταραμένες αδυναμίες!

Όλα τα άλλα

Τι θα ήθελα να έχει ο τέλειος άντρας.. Λοιπόν..Εκτός από τα βασικά( να με αγαπάει δηλαδή, να με κοιτάει και να λίωνει)Πρέπει να με κάνει να γελάω.. πολύ!

Να μην είναι σοβαροφανής αλλα σοβαρός μόνο όταν χρειάζεται. Εγώ είμαι πολύ τρελαμένη συνήθως οπότε θα πρέπει να μπορεί να με αντέχει!

Έπειτα πρέπει να είναι αυθόρμητος- όχι πολύ αλλά περισσότερο από εμένα. Όταν ας πούμε εμένα θα μου έρχεται φλασιά να κάνω μπάνιο στα κουφονήσια, να κλείνει εισητήρια κ την ίδια κιόλας μέρα να φεύγουμε!

Πρέπει να είναι έξυπνος αλλά και ταπεινός. Να μην έχει υφάκι δηλαδή.

Να θέλει να με φροντίζει αλλά να καταλαβαίνει πότε δεν θέλω τη βοήθεια κανένός!

Να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Αν όχι με χαρά, τουλάχιστον επειδή θα αναγνωρίζει πως δεν είμαι δούλα.

Να ζηλεύει λίγο.

Να ξέρει τι θέλει και να έχει στόχους στη ζωή του. Όχι απαραίτητα υψηλούς στόχους αλλά να έχει.

Να μην είναι τσιγκούνης.

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό να μπορούμε να επικοινωνούμε!


Αυτά σκέφτηκα αμέσως αμέσως και ξαναδιαβάζοντας τα νομίζω πως μάλλον θέλω πολλά. Κλαψ... ΄


Οcsoulaki, δεν μας λες κ εσύ τι πιστεύεις για τον ιδανικό άντρα??

ΥΓ. O τέλειος άντρας πρέπει να είναι οπωσδήποτε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

16 Ιουνίου, 2007

Ο φάρος

O φάρος στην άκρη του βράχου είναι το απώτερο σημείο της ανθρώπινης παρουσίας αλλά κι ένα σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας. Για τους ναυτικούς είναι το πρώτο καλωσόρισμα στην πατρίδα.

Στο φως της ημέρας, ο φάρος δημιουργεί ένα αίσθημα μοναξιάς, κυρίως γιατί είναι μακριά από τις πόλεις σε άγρια τοπία.

Όμως, τη νύχτα, γίνεται ξαφνικά το απόλυτο σύμβολο της πατρίδας, της ανθρώπινης παρουσίας, της αγάπης και της φροντίδας για το συνάνθρωπο.

Ο φάρος, ως σύμβολο, είναι ένας πόλος που φορτίζεται πολύ έντονα.Τέτοια εναλλαγή συναισθημάτων, ελάχιστα πράγματα μπορούν να προκαλέσουν.


Τα παραπάνω λόγια δεν είναι βέβαια δικά μου. Όσο κ αν τα αισθάνομαι, δεν θα καταφερνα να τα αποτυπώσω τόσο απλά και παραστατικά.

Για το φάρο της φωτογραφίας σας έχω ξαναπεί. Τον αγαπάω νομίζω. Είναι στενά συνδεδεμένος με μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου. Δεν τον πλησίασα ποτέ μα τον ξέρω καλά. Δεν είναι στην άκρη του βράχου μα στην άκρη του λιμανιού. Δεν ξέρω καν αν δουλεύει πια, μα είναι ένα σύμβολο για μένα ελπίδας...

10 Ιουνίου, 2007

Στο Θεό να με πας....

Τις τελευταίες δυο μέρες ακούω ραδιόφωνο μετά από πολύ πολύ καιρό. Δεν έβρισκα κανένα σταθμό της προκοπής , βαριέμαι κ τις διαφημίσεις, δεν ήθελε πολύ για να το κόψω. Εχθές όμως ανακάλυψα τη Δίεση. Ακριβώς η μουσική που λατρεύω να ακούω. Ειδικά όταν θέλω να ηρεμήσω, όπως τώρα.

Πριν λίγο άκουσα ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι. Το διθέσιο της Πρωτοψάλτη. Αν και το λατρεύω, είχα χρόνια να το ακούσω. Ένιωσα το ίδιο όμορφα όμως, όπως τότε την πρώτη φορά στο γυμνάσιο.

Είχαμε τότε μια τρελαμένη (με την καλή έννοια) καθηγήτρια μουσικής, που μας έφερνε τα πιο ωραία τραγούδια και μας μάθαινε να τα τραγουδάμε. Το διθέσιο ήταν το πρώτο. Πόσο μου άρεσε. Για μέρες το τραγουδούσα γεμάτη πάθος, Μη με πας απ΄ το σπίτι.. Τ'ακούς? Στο Θεό να με πας... Είχε πορωθεί και η κολλητή μου η Ρένα τότε και κάναμε φοβερό ντουέτο!! Μετά το έμαθα κ στις ξαδέρφες μου και το σκοτώναμε μαζί με τις φοβερές φωνές μας.(Ε με κάποιον έπρεπε να το τραγουδάω και στο σπίτι!)

Τώρα χρόνια μετά, το λέω και το εννοώ, Α, ρε, χρόνε αλήτη π' ανθρώπους κι αγάπες σκορπάς....Μη με φέρνετε σπίτι, τ' ακούς, κάπου αλλού να με πας....

Σας παραθέτω τους στίχους λοιπόν καθώς και το ίδιο το τραγουδάκι κ ελπίζω να σας αγγίξει κ εσάς κ να σας φέρει στο μυαλό αναμνήσεις γλυκές όπως έφερε κ σ΄εμένα...


Διθέσιο-Πρωτοψάλτη Άλκηστις


Ακριβό μου διθέσιο, καλό μου αμάξι
Που περνάς απ' τ' απαίσιο ξυστά
Κινητήρα και πλαίσιο στα 'χω πειράξει
Για να τη βγεις πιο μπροστά

Τη στιγμή που σ' αγόραζα για να τριπάρω
Το κενό μου εξαγόραζα δειλά
Την καρδούλα που χώρισα ίσως να πάρω
Σ' άλλη ζωή πιο καλά

Μη με πας απ' το σπίτι, τ' ακούς, στο Θεό να με πας
Μυρωδιά καταλύτη, εσύ μοναχά μ' αγαπάς
Α, ρε, χρόνε αλήτη π' ανθρώπους κι αγάπες σκορπάς
Μη με φέρνετε σπίτι, τ' ακούς, κάπου αλλού να με πας

Στο λευκό σου αερόσακο θα ξαγρυπνήσω
Μ' αφημένο το πρόσωπο σκοπιά
Σ' ένα πάρκιγκ απρόσωπο θ' αποφασίσω
Ποιόν εαυτό θα 'χω πια

Θα γυαλίζουν οι ζάντες σου με το φεγγάρι
Δοκιμή στις αβάντες σου, μικρό
Το μηδέν στο διακόσα μας ποιος θα το πάρει
Μ' όλη τη γη στο φτερό

Μη με πας απ' το σπίτι...



Here you are! Διθέσιο-'Αλκηστις Πρωτοψάλτη

08 Ιουνίου, 2007

Feeling so frozen..


Behind this wall I can stand alone
In the frozen garden of my heart
I see no truth not even lies
There is only void just about everywhere....


It just hurts...


Πτώση


Θέλω σήμερα να μιλήσω αλλά και να μείνω βουβή. Έχω τόσα να πω, και παράλληλα τίποτα. Θέλω να φωνάξω και την ίδια στιγμή να χαμηλώσω το βλέμμα και να χαθώ σε σκέψεις.


Παλεύω να σταθώ στα πόδια μου τον τελευταίο καιρό. Μα τρέμουν σαν να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Μοιάζω χαρούμενη σ΄αυτούς που δεν με ξέρουν καλά αλλά και στους υπόλοιπους. Γελάω πολύ και κάνω πλάκα. Βρήκα τον εαυτό μου νιώθω ώρες ώρες μα φτάνει μια σκέψη, μια στιγμή, ένα τραγούδι, μια εικόνα για να συνεχιστεί η πτώση μου. Κ μ έσπρωξαν σ΄ αυτό το νοητό γκρεμό και εγώ δεν βρίσκω δύναμη να πιαστώ από κάπου και να σταματήσω να πέφτω.

Είπα θα βάλω τάξη στη ζωή μου. Πήρα αποφάσεις ριζικές. Έκανα θυσίες. Ελπίζω πως όλα θα πάρουν τελικά το δρόμο τους. Μα νιώθω ακόμη να πέφτω. Και είναι ελεύθερη και κρύα και αχαλίνωτη η πτώση που λέει και ένα τραγούδι αγαπημένο.

Τι είναι λάθος και τι σωστό? Είναι σωστό να μένεις πίσω? Να προχωράς σε άγνωστα μέρη, όταν στα γνωστά έχεις φάει τα μούτρα σου? Κ εκείνα τα γνωστά μέρη που τόσο σε πλήγωσαν γιατί επιμένεις να θες να τα επισκεφτείς? Γιατί σε νοιάζει να ναι καλά? Γιατί στοιχειώνουν τις σκέψεις σου και τα όνειρα σου? Πέφτω ακόμη.. Κανείς δεν πρέπει να το μάθει..


Μήπως τρελαίνομαι? Θέλω να πατήσω το διακόπτη και να σταματήσω να σκέφτομαι. Να ζω μόνο. Χωρίς καταραμένα γιατί και αν. Χωρίς εξήγηση για το κάθε τι. Θέλω να βγω από το γκρεμό που μ έσπρωξαν.. ναι μ΄έσπρωξαν. Εντάξει στάθηκα στην άκρη.. άλλη φορά θα προσέχω. Να πάλι το κάνω.. Πάλι ζυγίζω τα πάντα. Ο διακόπτης μου χάλασε. Όχι όχι δεν είχα ποτέ διακόπτη. Έτσι μ έφτιαξαν. Να τα υπολογίζω όλα και στο τέλος να πέφτω.


Τις φωνές από τα λάθη κάποιος πρέπει να φιμώσει, και είναι ελεύθερη και κρύα και αχαλίνωτη η πτώση.. συνεχίζει το ίδιο αγαπημένο τραγούδι.


Ναι.. κάντε τα λάθη να σωπάσουν.Και τις αναμνήσεις. Όλα. Κάντε τα να σωπάσουν. Δεν θέλω να θυμάμαι. Δεν θέλω να γκρινιάζω. Θέλω να γελάω και να είμαι ήρεμη. Μόνο αυτό. Αν αυτό σημαίνει να είμαι μόνη μου, ας γίνει έτσι. Όταν είσαι μόνος δεν μπορούν να σε βλάψουν, ούτε να βλάψεις. Και τα δυο είναι το ίδιο επίπονα.Μα τι λέω? Εγώ να μείνω μόνη μου? Μετά θα πέσω μια και καλή σε κατάθλιψη.



Όμως από την πτώση μου μόνη μου πρέπει να σωθώ. Να σταθώ στα πόδια μου και να δείξω τη δύναμη μου.


Αχ.. Άνοιξε τα μάτια σου, μάζεψε κ ένωσε τα κομμάτια σου. Μπορείς ακόμα. Βγές από το ψυχοφθόρο τέλμα κ όρμα.Αναζήτησε το σοκ που θα σε βγάλει από το κώμα.Βάλε σε μια σειρά τα πράγματα μέσ' το κεφάλι σου, ποτέ δεν είναι αργά για να πιστέψεις στις δυνάμεις σου. Εσύ είσαι ο μόνος που μπορέι να σε σώσει. Να δώσει ένα τέλος σ΄ αυτήν την καταραμένη πτώση. Λέει πιο κάτω στο ίδιο αγαπημένο τραγουδάκι...


Έτσι θα γίνει. Ελπίζω μόνο να μην είναι πολύ αργά. Να προλάβω να σταματήσω πριν τσακιστώ εντελώς.



Σας το είπα.. δεν ξέρω τι γίνεται μέσα στο κεφάλι μου σήμερα. Δείχνω χαρούμενη. Είμαι. Δεν είμαι όπως πριν λίγο καιρό. Τι συμβαίνει όμως? Γιατί ουρλίαζουν οι σκέψεις μου? Έγιναν γράμματα και λέξεις χωρίς κανένα νόημα και κανένα σκοπό. Γιατί είναι λυπημένες οι μισές και οι άλλες χαρούμενες?


Πείτε μου πως συμβαίνει κ σ΄εσάς. Πως δεν είναι τρελές μόνο οι δικές μου σκέψεις...



Συγγνώμη αν δεν βγαίνει νόημα από αυτό το Post. Έγραφα ότι μου ερχόταν στο κεφάλι, χωρίς καθόλου να το σκεφτώ και όπως θα καταλάβατε, στο κεφάλι μου γίνεται χαμός.


Να χαμογελάτε πάντα... Ακόμη κι όταν πέφτετε..:)


Το τραγούδι που σας έλεγα: Goin through feat. Ημισκούμπρια & Terror X Crew- H πτώση (Κ να μην σας ξετρελαίνει η Hip Hop αυτό το τραγουδάκι είναι ωραίο. Εξάλλου δεν μπορούσα να μην πω ποιο είναι το τραγουδάκι στους στίχους του οποίου βάσισα όλοκληρο το post!)

Άκουγα την ώρα που σας έγραφα:

Evanescence-Going under



Μην ψάξετε να βρείτε σχέση στο hip hop και τα υπόλοιπα τραγουδάκια. Δεν υπάρχει. Απλά οι αγαπημένες μου μουσικές είναι πάντα από εντελώς διαφορετικά είδη.

01 Ιουνίου, 2007

Σαν το σπίτι σου...πουθενά!!

Με λένε starlight, είμαι από την Κρήτη και είμαι πολύ περήφανη γι΄ αυτό!
Ναι ναι μ΄έχει πίασει η περηφάνια για τον τόπο μου και δεν μαζεύομαι! Με αφορμή ένα post της lifewhispers και με τη σκέψη πως αυτό το καλοκαίρι δεν θα γυρίσω στο νησάκι μου μ΄έπιασε νοσταλγία...

Όταν ήμουν μικρή, καθόλου δεν την εκτιμούσα την Κρήτη! Έλεγα θα φύγω, να παω στην Αθήνα και πανηγύριζα.Καλό ζώον ήμουν! Δεν άκουγα κρητική μουσική και δεν καταλάβαινα το πάθος όλων των Κρητικών που βρίσκονται μακριά όταν μιλούσαν για τον τόπο τους. Τώρα που έφυγα κατάλαβα. Καθένας δένεται με τον τόπο του, όμως δεν ξέρω στην Κρήτη είναι αλλιώς! Δενόμαστε πάρα πολύ. Με τα χωριά μας, με τους άλλους κρητικούς, με τη μουσική μας..
Από την Κρήτη μου λείπουν πιο πολύ οι δεσμοί των ανθρώπων μεταξύ τους. Όταν ξεκίναγα από το σπίτι έλεγα καλημέρα σε όλη τη γειτονιά! Τώρα βλέπω ανθρώπους κάθε μέρα και φοβάμαι να τους μιλήσω. Αυτό βέβαια θα το αισθάνονται όλοι όσοι είναι από επαρχία αλλά τώρα μιλάμε για την Κρήτη! Μου λείπουν βέβαια και οι παραλίες μας που πλατσούριζα από μικρή. Μου λείπει ακόμη και το χωριό μου που δεν ήθελα να βλέπω πιο παλιά. Μου λείπει η φιλοξενία των ανθρώπων που σε καλούν στο σπίτι τους και είναι ικανοί να το γκρεμίσουν για να σε κάνουν να νιώσεις άνετα και ευχάριστα. Ουφ.. σταματάω γιατί θα βάλω τα κλάμματα..

Υπόσχομαι στο μέλλον να κάνω ένα καλύτερο post με καλύτερες (και περισσότερες) φωτογραφίες, και μαντινάδες και δεν ξέρω κ εγώ τι άλλο! Προς το παρόν πάρτε μια μικρή γεύση από το πιο ωραίο νησάκι του κόσμου! (Δικό μου είναι το blog , ότι θέλω γράφω:P)


Ηράκλειο.. Εδώ πέρασα τα πιο ωραία μου χρόνια.. Αν και δεν μένω πια εκεί, το θεωρώ σπίτι μου.. Εδώ φαίνεται ο παραλιακός δρόμος.. και το λιμάνι μας... (Είναι λίγο καλλιτεχνική η φωτογραφία:P)



Στο δρόμο για το ηράκλειο από εκεί που μένει τώρα η οικογένεια μου..



Χανιά.. Κανονικά δεν έπρεπε να τα χωνεύω ( έχουμε κόντρα το ξέρετε!!!) αλλά είναι πολύ όμορφα.. Ειδικά αυτό το φάρο τον λατρεύω...



Άγιος Νικόλαος.. Εκεί μένει η Θεία μου. Λατρεμένη πόλη.. Εδώ φαίνεται η λίμνη (λέγεται πως δεν έχει πάτο και έχει γλυκό νερό αν και ενώνεται με τη θάλασσα!)χιονισμένη! Σπάνια φωτογραφία!







Κάπου στην Κρήτη.. δεν θυμάμαι από που αλλά δεν είναι τέλεια???



Πάλι πάλι-Μιχάλης Τζουγανάκης----> Το αγαπημένο μου με διαφορά κρητικό τραγούδι! Αυτή η εκτέλεση βέβαια δεν είναι και η καλύτερη που έχω ακούσει αλλά δεν πειράζει! Όταν βρω το κανονικό θα το ανεβάσω κι αυτό!

Βάλε μωρέ βενζίνα----> Κρητική διασκευή του γνωστού gasolina! Πολύ γέλιο!! Σε κάτι τέτοια είμαστε μανούλες!!