26 Απριλίου, 2007

Γράμμα που δεν είναι γράμμα...


Και τι δεν θα έδινα να έβλεπα πως νιώθεις..

Κάποτε μου ήταν τόσο ξεκάθαρο. Μπορούσα να σε καταλάβω με μια κουβέντα ή πριν μιλήσεις ακόμη.

Τώρα νιώθω πως δεν ξέρω τίποτα. Πως δεν σε ξέρω.

Άραγε με σκέφτεσαι? Νοιάζεσαι για μένα? Άραγε να σου 'λειψα?Μετάνιωσες?

Ή μήπως όχι..

Μήπως ξέχασες κιόλας?

Άραγε να ξέρεις εσύ πως νιώθω? Ή μήπως τα κατάφερα...?

Ποτέ δεν σου συμπεριφέρθηκα τόσο ψεύτικα όσο τώρα. Όμως φοβάμαι, δεν θέλω να ξέρεις πως νιώθω. Πρέπει να προχωρήσω και πρέπει να προχωρήσεις κ εσύ. Αφού το ξέρω αυτό όμως, γιατί με νοιάζει τι σκέφτεσαι? Γιατί να στεναχωριέμαι στην ιδεά πως με ξέχασες, αφού έπρεπε να με ξεχάσεις.


10 μέρες που δεν μιλήσαμε...Σαν φαντάρος μετράω, αλλά ανάποδα. Δεν θα σου ζητήσω να μιλήσουμε, κι ας μου λείπει η φωνή σου..


Να προσέχεις...
Επιλογές: Φοβάμαι-Μπλε

24 Απριλίου, 2007

Φοβάμαι...

Ο φόβος είναι περίεργο πράγμα.

Από τη μία σε κρατάει χαμηλά γιατί αν ανέβεις πολύ ψηλά μπορεί να πέσεις και να φας τα μούτρα σου.Τότε ο φόβος σου είναι λογικός κ εσύ ονομάζεσαι συνετός. Γι' αυτό υποθέτω έχουμε το φόβο οι άνθρωποι, για να μην κάνουμε ότι μας κατέβει.

Από την άλλη όμως ο φόβος μπορεί να σε κρατήσει τόσο χαμηλά και με τέτοια δύναμη που να μην δεις ποτέ τι γίνεται πιο πάνω. Μπορεί να σε κρατήσει μακρία από κάθε ρίσκο και έτσι να σε εμποδίσει να ζήσεις. Τότε ο φόβος σου είναι παράλογος και εσύ ονομάζεσαι φοβιτσιάρης.



Ποια είναι η γραμμή που χωρίζει τον ένα φόβο από τον άλλο δεν ξέρω. Λένε πάντως πως καλύτερα να μετανιώσεις για πράγματα που έκανες παρά για πράγματα που δεν έκανες. Σύμφωνα μ' αυτό, ο φόβος είναι από κάθε άποψη κακός και πρέπει να αποβάλλεται.

Εγώ αν με ρωτάτε είμαι μια κοινή φοβιτσιάρα. Όπως δίαβασα κάπου "Α ίσον αρχή και το φοβάμαι. Φοβάμαι και το Ω γιατί σημαίνει τέλος. Φοβάμαι και να αγαπώ γιατί τα έχει και τα δύο. Νομίζω ότι φοβάμαι το αγαπώ γιατί σε μένα σημαίνει αγαπ. Έτσι χωρίς τέλος."

Φοβάμαι τις αρχές γιατί κρύβουν το άγνωστο που δεν ξέρεις πως θα σου φερθεί. Φοβάμαι το τέλος γιατί σημαίνει αλλαγές και αποφάσεις που πάλι δεν ξέρεις πως θα σου βγούν. Κι όσο για την αγάπη, αυτή είναι ένα άλλο πονεμένο κεφάλαιο από μόνη της.

21 Απριλίου, 2007

Φίλοι και εχθροί..



Δε θέλω να 'μαστε ούτε φίλοι ούτε εχθροί.
Θέλω να μη θυμάμαι....





Επιλογές: Φίλοι κ Εχθροί-Μ.Χατζηγιάννης

18 Απριλίου, 2007

Like tears from a star...

18 Απριλίου.. Στην καρδιά της Άνοιξης.

Στο δρόμο έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα κοντομάνικα, τα λεπτά χρωματιστά σακάκια και άνθρωποι που χαίρονται τη λιακάδα.
Εγώ όμως αρνούμαι να αφήσω το παλτό μου κ τις μπότες μου.

"Κρυώνω", παραπονίεμαι.. μα κατάβαθος αρνούμαι να αφήσω το χειμώνα να φύγει. Από τότε που αποφασίζω εγώ(κι όχι η μαμά μου) πότε θα φοράω κοντομάνικα και πότε θα τρώω παγωτά,δυσκολέυομαι πολύ να αποχωριστώ τον χειμώνα. Δεν λέω, είναι ωραίο το καλοκαίρι, συνδεδεμένο πάντα με τις πιο ανέμελες και χαρούμενες στιγμές μας. Όμως ο χειμώνας έχει μια άλλη γλύκα. Ειδικά τα χειμωνιάτικα βράδια είναι υπέροχα...

Αυτή την εποχή του χρόνου,

αγαπώ την μελαγχολία του συννεφιασμένου ουρανού...
την βροχή, όταν χτυπάει με δύναμη τους δρόμους...


κι όταν πέφτει απαλά στα τζάμια....

Αγαπώ το φώς της αστραπής κ το τράνταγμα της βροντής. (Τότε μόνο καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η ζεστασιά του σπιτιού σου)

την ηρεμία των χιονονιφάδων..

Και το λευκό πέπλο του χιονιού που απλώνεται παντού.


Ακόμη θυμάμαι το πρώτο βράδυ που είδα χιόνι. Ήταν Χριστούγεννα κ ήμουν κοριτσάκι. Κοιμόμουν όπως πάντα (στο χωριό)στο κρεβάτι του παππού, όταν άνοιξε την πόρτα κ είδα κομματάκια χαρτοπετσέτες να πέφτουν από τον ουρανό.Έτσι μου φάνηκε.. Χιονίζει μου είπε ο παππούς μου κ έμεινα για ώρα να χαζεύω. Ακόμη με χαρτοπετσέτες μου μοιάζουν οι χιονονιφάδες..Το πρωί όλα ήταν λευκά..


Πιο πολύ απ΄όλα όμως λατρεύω να κοιτώ τη βροχή μέσα από το τζάμι!


Έχω περάσει ώρες πολλές με τη μύτη κολλημένη στα τζάμια να κοιτάω τη βροχή κάτω από τα φώτα του δρόμου. Είναι τόσο τρυφερές εκείνες οι στιγμές. Αν κ είναι κατάλληλες για να τις πέρνας με τον ή την αγαπημένο\η σου, εγώ δεν μελαγχολώ όταν είμαι μόνη μου. Μ' ένα ζεστό στο χέρι, ηρεμώ και σκέφτομαι με τις ώρες. Σαν να παίρνει το νερό μαζί του τα προβλήματα. Ή σαν να μην πειράζει που έχεις προβλήματα, γιατί μέσα από το ζεστό σου σπίτι όλα είναι καλύτερα.

Όταν με ξυπνάει η βροχή, τις νύχτες χαίρομαι απίστευτα. "Βρέχει" σκέφτομαι και ησυχάζω...

Μ' αρέσει να παρατηρώ και τους ανθρώπους εκείνες τις ώρες..



Τρέχουν πανικόβλητοι να προστατευθούν ή βρίσκουν τους αγαπημένους στους κ περπατούν μαζί κάτω από ομπρέλες.. Η βροχή μας φέρνει πιο κοντά...


Μόνο το κρύο δεν αντέχω. Δεν αντέχω να κρυώνω,αποσυντονίζομαι. Ντύνομαι συνήθως σαν κρεμμύδι κ απολαμβάνω μονάχα το κρύο αεράκι που σου λούζει το πρόσωπο και σε ξυπνάει..


Εντάξει είμαι εκτός εποχής. Τι πειράζει?Μου έλειψε πολύ φέτος ο χειμώνας. Μονάχα ένα βράδυ με ξύπνησε η βροχή.. Ίσως του χρόνου να 'ναι καλύτερα!

Καλή Άνοιξη! :)

16 Απριλίου, 2007

Starlight

Πρίν αρκετό καιρό η ocsoul μου έστειλε αυτό το τραγούδι. Το άκουσα. Καλό αλλά δεν με εκφράζει σκέφτηκα και το άφησα πεταμένο στο χάος των φακέλων μου. Πρόσφατα και μετά από μια σειρά γεγονότων το ξανάκουσα και ταυτίστηκα. Ωραίο πράγμα να λένε οι άλλοι για σένα αυτά που θες να πεις. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν θα τα έλεγα καλύτερα ή έστω τόσο ποιητικά σας παραθέτω το τραγουδάκι που ακούω από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτόν τον καιρό..


Muse-Starlight

Far away
This ship has taken me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

Starlight
I will be chasing a starlight
Until the end of my life
I don't know if it's worth it anymore

Hold you in my arms
I just wanted to hold you in my arms

My life
You electrify my life
Let's conspire to ignite
All the souls that would die just to feel alive

I'll never let you go
If you promise not to fade away
Never fade away

Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Hold you in my arms
I just wanted to hold you in my arms

Far away
The ship has taken me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

I'll never let you go
If you promise not to fade away
Never fade away

Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Ακούστε το!
muse-starlight